Текстилство и кожарство

Модни кројач са елементима дуалног образовања

Образовни профил развијен је у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње,Реформа средњег стручног образовања у Србији,
Уз подршку Владе Савезне Републике Немачке, пројекат спроводе Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.


У току дуалног образовања, један део школовања одвија се у самој школи, где ученици стичу опште и стручно теоријско образовање, а пролазе и основну практичну обуку у оквиру прве године, док у другој и трећој години практичну наставу обављају у компанијама које су и послодавци, и партнери са школом.

Моделар одеће

Ученик се оспособљава за самостално конструисање и моделовање мушке, женске, дечије и спортске одеће.
На смеру моделар одеће стиче се свеобухватно знање о процесу производње одеће: од идеје, дизајна, скице до готовог одевног предмета. Моделар одеће је особа која уме да осмисли модел у складу са најновијим модним трендовима и принципима дизајна, поштујући естетску и функционалну вредност.

Свеобухватним знањем које се стиче на смеру моделар одеће, могуће је заокружити процес производње одеће и самостално обављати делатност дизајна и израде одеће, како за познатог купца у виду уникатног модела, тако и за серијску, индустријску производњу.